Már 3355 lehetőségautó segíti a rászorulókat!

Még 13 nap az igénylés leadási határidő.

 • 01.jpg 01.jpg 01.jpg
 • 02.jpg 02.jpg 02.jpg
 • 03.jpg 03.jpg 03.jpg
 • 04.jpg 04.jpg 04.jpg
 • 05.jpg 05.jpg 05.jpg
 • 06.jpg 06.jpg 06.jpg
 • 08.jpg 08.jpg 08.jpg
 • 09.jpg 09.jpg 09.jpg
 • 10.jpg 10.jpg 10.jpg
 • 11.jpg 11.jpg 11.jpg
 • 12.jpg 12.jpg 12.jpg

Folyamat

Tartalom

abra01.png

A tárgyév március 31-éig benyújtott kérelmek esetén a tárgyév június 15-éig, szeptember 30-áig benyújtott kérelmek esetén a tárgyév december 15-éig kell a kormányhivataloknak a döntést meghozniuk, majd ezzel egyidőben a Járási Hivatalok jogosultságról szóló határozatokat megküldik a jogosultnak,a Minisztériumnak, illetve a Duna Lízingnek, mint a pályázaton nyertes finanszírozó, lebonyolító szervnek.

A Duna Lízing a határozatok kézhezvételétől számított 15 napon belül levélben megkeresi a jogosultakat, melyben  meghatározza, hogy a jogosult melyik értékesítési pontnál tudja a továbbiakban gépjármű vásárlását lebonyolítani.

Fontos, hogy a támogatás felhasználására a határozat kézhezvételétől számított 3 hónapon belül van lehetőség!

Ezt követően a jogosult felkeresi a számára kijelölt értékesítési pontot, ahol Új gépkocsi vásárlása esetén többféle Suzuki típus és modell, valamint finanszírozási konstrukció közül van lehetősége választani.

Amennyiben a jogosult használt gépjárművet kíván vásárolni, a finanszírozási szerződés megkötésére ez esetben is a Duna Lízing értékesítési pontjainál kerül sor. A kiválasztott eszközt a Duna Lízing alkalmazottja/megbízottja előre egyeztetett időpontban leszemlézheti.

Felhívjuk figyelmét, hogy az utalvány a belföldi kereskedelmi forgalomban járművek, illetve gyógyászati segédeszközök értékesítésével foglalkozó, adószámmal rendelkező kereskedőnél, illetve belföldi, adószámmal rendelkező, személygépkocsi szervizelését és karbantartását végző szolgáltatónál használható fel, így az eladó magánszemély nem lehet.

dyn11.jpgA Duna Lízing az értékesítési ponton kitöltött hitelkérelmi adatlap, és a dokumentumok alapján bonitás vizsgálatot végez (kezesek esetében is), mely alapján további biztosítékokat kérhet, vagy a kérelmet el is utasíthatja. A bonitás vizsgálat alapján a Duna Lízing fenntartja a jogot, hogy magasabb önrészű konstrukciót kössön ki.

A választott konstrukció ismeretében az értékesítési pontokon elkészítésre kerülnek a szerződések. Ekkor szükséges a megfelelő önrészt, és átírási-, üzembehelyezési költségeket megfizetni. Melyről részletesen a költségek rovatban olvashat.

Ezt követően kerül sor a Minisztériumból a támogatás lehívására, mely megérkezése után történik meg a gépjármű teljes vételárának kifizetése. majd új autó esetén a forgalomba helyezésre, használt autó esetén az átíratásra, majd a gépjármű átvételére.

Akár 1,5 hónap alatt autóhoz juthat!

 

*A súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeiről szóló 102/12011. (VL 29.) Kormányrendelet alapján nyújtott személygépkocsi vásárlási kölcsön  közvetítésese eseten a Lehetőségautó Kft. a Duna Lízing Zrt. képviseletében jár el!